Kok francuski
Ładne i eleganckie uczesanie wcale nie wymaga fryzjera. Ostatnio pisaliśmy o hiszpańskim koku, dziś dla odmiany będzie więc o francuskim. Kok francuski, potocznie nazywany również bananem, lub naleśnikiem, jest jedną z najbardziej subtelnych, a jednocześnie eleganckich fryzur, jakie możecie sobie same zafundować w domu. Dzięki wielu wsuwkom i dobremu jego wykonaniu, kok powinien utrzymać się na włosach wiele godzin, a jednocześnie wyglądać perfekcyjnie i stylowo. Jak go wykonać? Oto krótki instruktaż.
Kok francuski zaczynamy od zaczesania całych włosów na jeden bok. Po środku upinamy włosy na gładko wsuwkami oraz nanosimy dla utrwalenia i wygładzenia lakierem do włosów. Całość puszczonych włosów zaczesujemy ponownie skręcając je w stronę tych już wygładzonych, kierunkiem do góry. Delikatnie wpinamy w „banan” wsuwki, zahaczając o włosy, tym samym, umacniając jego całą konstrukcję. Pozostałą resztę włosów, która sterczy u góry fryzury, zwijamy i delikatnie wciskamy w istniejący już zawijas. Całość utrwalamy wsuwkami oraz suto spryskujemy lakierem do włosów. Efektowne uczesanie gotowe:)
Kok banan doskonale nadaje się na takie wyjścia jak ślub, rocznica, czy elegancka kolacja. Jednak dzięki jego szybkiemu wykonaniu możecie go stosować również na co dzień, po prostu nie ulizujcie go tak dokładnie, aby wyglądał nieco niedbale.
Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.