Nosić to czy zjeść?
Czy jedzenie można wykorzystać do wykonania oryginalnych dodatków? Okazuje się, że jak najbardziej. Już nie raz projektanci zaskakiwali nas ekstrawaganckimi , tym razem ciekawe propozycje przedstawił włoski fotograf, Fulvio Bonavia. Stworzył serię fotografii na których wykorzystuje owoce i suche pokarmy do wykonania dodatków robiących naprawdę wrażenie.
Słodkie dodatki
Zegarek z tarczą o wyglądzie kiwi? Myślę, że nie jedna z nas skusiła by się na tak oryginalny czasomierz. Brązowy pasek zegarka imituje skórkę z kiwi, a całość wygląda tak realnie, że aż ma się ochotę wgryźć w zielony miąższ.
Kolejną propozycją jest torebka pokryta całkowicie soczystymi malinami. Trzeba by nie lada odwagi, aby wyjść w niej na ulicę jednak przyznajcie same, że wygląda bardzo apetycznie.Na koniec – makaronowy pasek. Kolejny ekstrawagancki dodatek, który pięknie wygląda na obrazku, ale w codziennym życiu nie zdałby egzaminu. Powiedzmy sobie jednak szczerze – ile z ubrań i dodatków proponowanych przez sławnych projektantów nadaje się do wyjścia na ulicę?
Dodatki piękne i pomysłowe, jednak bardzo niepraktyczne. Z pewnością rozchmurzyły by szary dzień i poprawiły humor, ale czy to się nadaje do noszenia? Mimo wszystko fotografowi gratulujemy wyobraźni.
Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.