Nosić to czy zjeść?

owocowa torebka

Czy jedzenie można wykorzystać do wykonania oryginalnych dodatków? Okazuje się, że jak najbardziej. Już nie raz projektanci zaskakiwali nas ekstrawaganckimi , tym razem ciekawe propozycje przedstawił włoski fotograf, Fulvio Bonavia. Stworzył serię fotografii na których wykorzystuje owoce i suche pokarmy do wykonania dodatków robiących naprawdę wrażenie.

Słodkie dodatki

Zegarek z tarczą o wyglądzie kiwi? Myślę, że nie jedna z nas skusiła by się na tak oryginalny czasomierz. Brązowy pasek zegarka imituje skórkę z kiwi, a całość wygląda tak realnie, że aż ma się ochotę wgryźć w zielony miąższ.

owocowy zegarek

Kolejną propozycją jest torebka pokryta całkowicie soczystymi malinami. Trzeba by nie lada odwagi, aby wyjść w niej na ulicę jednak przyznajcie same, że wygląda bardzo apetycznie.Na koniec – makaronowy pasek. Kolejny ekstrawagancki dodatek, który pięknie wygląda na obrazku, ale w codziennym życiu nie zdałby egzaminu. Powiedzmy sobie jednak szczerze – ile z ubrań i dodatków proponowanych przez sławnych projektantów nadaje się do wyjścia na ulicę?

Dodatki piękne i pomysłowe, jednak bardzo niepraktyczne. Z pewnością rozchmurzyły by szary dzień i poprawiły humor, ale czy to się nadaje do noszenia? Mimo wszystko fotografowi gratulujemy wyobraźni.

mararonowy wisiorek

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Używamy cookies, jak prawie każdy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Akceptuję Czytaj więcej